Een kijkje in de keuken bij: Kunstklas van Van Maerlant

69 keer bekeken 0 reacties

Een plek waar vriendschappen ontstaan tussen diverse leerjaren, waar chaos leuk is en waar leerlingen die moeilijk aansluiting vinden, toch aansluiting vinden. De kunstklas van Van Maerlant is een klas waar leerlingen na schooltijd bij elkaar komen voor verdieping in beeldende technieken.

Waarom deze klas na schooltijd is? Binnen lestijd is geen ruimte, en ook de middelen ontbreken daar. Ook is het een ontspannen manier om de dag af te sluiten. 

Britt is docent CKV en begeleidt de groep met veel passie. “Ik moet sommige leerlingen soms om half 6 de deur uit trappen, zó leuk vinden ze het. Je ziet kleine kunstenaars in de dop; hier krijgen zij de ruimte, motivatie en tijd om die talenten te ontwikkelen.”

Teun (13) neemt deel aan de kunstklas en vindt het leuk om fantasiedingen te maken met klei en om te tekenen. Thuis heeft hij niet de juiste spullen hiervoor. “Later in de toekomst wil ik iets met kunst doen.”

Ook Kiki (15) zit er met veel plezier. Ze leert hier namelijk veel nieuwe dingen, met focus op kunst. Ze doet inspiratie op en ontdekt nieuwe hobby’s. “Hier durf ik buiten mijn comfortzone te treden in creativiteit.”

Inmiddels is de eindexpo al geweest, maar wij mochten eerder al bij één van de lessen een kijkje nemen. Kijken is op eigen risico, want wát een talent!

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen