Zomerclub Plus: feestweken voor kinderen én leerkrachten

255 keer bekeken 0 reacties

Normaal zijn scholen rond deze periode verlaten, maar toch zijn er bij BBS de Kruiskamp, BBS aan de AA en BBS Hambaken een hoop kinderen druk in de weer. Peuters en basisschoolkinderen doen daar mee aan Zomerclub Plus. ‘Nog meer naar school?’, horen we je denken...

Maar er staat geen rekenen of taal op het programma. De kinderen genieten van verschillende activiteiten waar kunst en cultuur centraal staan. Waarom? Voor sommige kinderen is zes weken schoolvakantie te lang. Een extraatje dus, en hartstikke gezellig!

Kinderen in actie bij BBS de Kruiskamp.

Bij binnenkomst zien we alleen maar blije gezichten. De één is aan het schilderen, de ander knipt en plakt er flink op los. Sommige kinderen bakken zelfs koekjes, doen aan toneel of genieten tussen de buien door van een wedstrijdje fietsen op de speelplaats. Vandaag is de laatste dag. Dan zit de Zomerclub Plus er na drie weken alweer op.

Een plakboek vol herinneringen
Tijdens Zomerclub Plus volgen de kinderen een leuk en leerzaam programma om hen extra ondersteuning te bieden én kansengelijkheid te bevorderen. Zo brachten ze – met de bus! – een bezoek aan het Noordbrabants Museum, zochten ze in de tuin naar insecten, maar houden ze ook drie weken een plakboek bij. Om vervolgens thuis te laten zien wat voor moois ze allemaal hebben gedaan en gemaakt.

Plakboeken van kinderen bij BBS aan de AA. 

Betrokkenheid van ouders is belangrijk, daarom sluiten de kinderen bij BBS Hambaken de drie feestweken af met een high-tea. Daar zijn de ouders voor uitgenodigd, ter voorbereiding deden de kinderen gisteren al de boodschappen. Ook sluiten de BBS’en af met een diploma-uitreiking voor deelname aan Zomerclub Plus. Daar komen de ouders natuurlijk ook een kijkje nemen. 

Op zoek naar nieuwe talenten
Voor jonge kinderen zijn het juist de kleine dingen die verschil maken. Daarom is Zomerclub Plus zo belangrijk. Het voorkomt verlies van structuur en ritme, biedt een veilige omgeving, bevordert taal én het kind doet nieuwe ervaringen op en ontdekt misschien wel een nieuw talent. Nog niet gesproken over het maken van nieuwe vriendjes, want er is ook aandacht voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden.  


Wethouder Ufuk Kâhya bracht een bezoek aan Zomerclub Plus

Wethouder Ufuk Kâhya bracht een bezoek aan Zomerclub Plus, hier bij de kleuters van BBS Hambaken.  

Door onze partners ATO-Scholenkring, Signum Onderwijs, Het Sprookjesbos, Kanteel Kinderopvang, Compas013, Huis73 én het Noordbrabants Museum was het weer een onvergetelijke editie. Samen zorgen we voor gelijke kansen voor alle Bossche kinderen.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen