Even voorstellen: Nieuwe Programmamanager Gelijke Kansen: Yaşar Sazak

291 keer bekeken 0 reacties

“Kansenongelijkheid aanpakken vraagt om inzet van ons allemaal. Ik ga de uitdaging in elk geval van harte aan om bij te dragen aan meer gelijke kansen. Samen kunnen we het verschil maken voor elk kind uit ’s-Hertogenbosch”.

Goed nieuws! Het Programma Gelijke Kansen heeft een nieuwe programmamanager!  Yaşar stelt zich graag voor aan de hand van drie vragen:

De allerbelangrijkste vraag: Waarom vind je het onderwerp Gelijke Kansen belangrijk?
“Het onderwerp Gelijke Kansen is belangrijk omdat ieder kind recht heeft op een eerlijke kans om zijn/haar potentieel te bereiken, ongeacht de omstandigheden waarin ze geboren zijn. De ongelijkheid is complex, hardnekkig en zit diepgeworteld in de maatschappij. Die ongelijkheid aanpakken vraagt dus om inzet van ons allemaal. Ik ga de uitdaging in elk geval van harte aan om bij te dragen aan meer gelijke kansen. Samen kunnen we het verschil maken voor elk kind uit ’s-Hertogenbosch!”

Wat maakte dat je op deze functie solliciteerde?
“Meerdere redenen! In mijn vorige baan op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap merkte ik een stuk afstand tot de doelgroep waar we het allemaal voor doen. Vanuit mijn nieuwe positie kan ik samen met alle Bossche partners hopelijk meer (en sneller) impact maken, dan van een afstand vanuit het ministerie. Verder volg ik al een tijdje de ontwikkelingen van de Bossche Gelijke Kansen Community en het bijhorende actieprogramma. Vergeleken met andere gemeenten heb ik het gevoel dat er echt mooie stappen zijn gezet, dus ik wilde graag ook mijn bijdrage hieraan leveren. Tenslotte wilde ik graag als Brabander, ook graag in Brabant werken. Al met al, een droombaan!”

Wat hoop je in de rol van programmamanager te bereiken voor het onderwerp? 
“Gelijke kansen voor ál onze kinderen, dat is ons doel. Laten we samen kijken hoe we een omgeving rondom elk kind kunnen creëren die daarbij kan helpen, én kan zorgen voor zelfvertrouwen wanneer het kind twijfelt, én uitdaagt om talenten ook echt te ontwikkelen. Hopelijk zorgen we samen met alle partners ervoor dat die ene leraar/docent/coach/begeleider/ouder, in dat klaslokaal, bij de sportvereniging of thuis, in die ene Bossche wijk, voor dat ene kind het verschil kan maken.”

Yaşar maakt graag tijd voor een persoonlijke kennismaking met de mensen uit de gelijke kansen community. Wil je nader kennismaken of heb je iets te bespreken? Stuur even een mailtje voor een afspraak naar: y.sazak@s-hertogenbosch.nl

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen