Leergeld Den Bosch: Alle kinderen mogen meedoen!

1230 keer bekeken 0 reacties

Ruim 2700 Bossche kinderen komen uit gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Leergeld Den Bosch laat kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met beperkte financiële middelen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch meedoen aan activiteiten binnen en buiten school.

Meedoen is gewoon ‘keigezellig’ en voorkomt sociale uitsluiting!

Leergeld Den Bosch ondersteunt bij diverse activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en/of welzijn. Denk bijvoorbeeld aan schoolreisjes, een fiets, laptop en schoolspullenpas (deze drie als een kind naar de brugklas gaat), muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging.

Een aanvraag doen gaat heel eenvoudig via de website www.leergelddenbosch.nl (rechtsboven knop ‘aanvragen’). Als het de eerste keer is dat het gezin een aanvraag doet, komt er een vrijwilliger (een intermediair) thuis kennismaken. De wensen worden besproken en het gezin dient inzicht te geven in het inkomen. Op basis van de informatie wordt beoordeeld of de aanvraag past binnen de mogelijkheden en regels van Leergeld Den Bosch. Na goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar de school, vereniging of fietsenleverancier, niet naar de ouders.

Leergeld Den Bosch is aangesloten bij Sam& voor alle kinderen en STA (’s-Hertogenbosch Tegen Armoede) en werkt nauw samen met o.a. Farent, Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught, Stichting Jarige Job en Quiet.

Meer informatie
Kijk op onze website voor meer informatie: www.leergelddenbosch.nl
Bel 073 614 9472  (maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur,  alle schoolvakanties gesloten) of stuur een e-mail naar info@leergelddenbosch.nl

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen