Strijden voor kansengelijkheid tijdens de Digitale Vaardigheden Special

1119 keer bekeken 0 reacties

140 basisschoolkinderen uit Den Bosch hebben op 28 juni tijdens de Dataweek NL kennis kunnen maken met de wondere wereld van de IT. Het event vormde direct de aftrap van het project Digitale Vaardigheden in die Brabantse stad.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Op dit moment bepaalt de plek waarin een kind geboren wordt nog altijd welke kansen deze krijgt op de arbeidsmarkt. 

Op 28 juni 2022, tijdens de Dataweek NL, organiseerde JINC en JADS de Digitale Vaardigheden Special, met als doel om kinderen vanuit diverse achtergronden te laten ontdekken of de IT-sector past bij hun talenten. Er kwamen ruim 140 basisschoolleerlingen van groep 7 en groep 8 van basisschool Nour, De Kameleon en De Duizendpoot een ochtend naar JADS voor een kindercollege en IT-workshops.

Tijdens een kindercollege, dat werd gegeven door professoren Max Louwerse en Eric Postma, leerden de kinderen meer over artificial intelligence. Interessant! "Maar mensen zijn slimmer, want mensen hebben die computers bedacht", zei een leerling na deelname aan één van de workshops. Deze mooie vergelijking bevestigt dat het ontzettend belangrijk is dat basisschoolleerlingen het fundament van de digitale wereld ontdekken en merken hoe leuk werken in de IT kan zijn. Reden genoeg om dit soort initiatieven vaker te verwezenlijken!

Vervolgens kregen de leerlingen in groepjes een workshop van 15 verschillende IT-bedrijven, waaronder ASML, Floryn, Erfgoed Den Bosch en Ordina. Tijdens het evenement leerde de kinderen over de verschillende beroepen en werkzaamheden in de IT-sector om zo te ontdekken of dit past bij hun talenten. JADS, strategisch partner van JINC, vindt het belangrijk om IT-talent te stimuleren in de regio.

Lees je dit en denk je: ik wil ook vanuit mijn bedrijf kinderen vooruit helpen met hun digitale vaardigheden? Meld je dan bij JINC aan als vrijwilliger voor dit project door te mailen lvanmourik@jinc.nl of te bellen +31 73 760 1866 naar Lisanne van Mourik.
Of je nu in Den Bosch woont of daarbuiten: JINC kan je hulp goed gebruiken. 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen