Brug naar de Brugklas

Vlak voor de zomervakantie ben je nog de zelfverzekerde basisschoolleerling die na 8 jaar alles van school weet. Zes weken later schuifel je bedremmeld het voortgezet onderwijs binnen. Met het evenement ‘Brug naar de Brugklas’, begeleiden we de overstap van deze leerlingen naar het voortgezet onderwijs. 

Wat we doen 

‘Brug naar de Brugklas’ is bedacht door jongeren zelf. Jongeren stelden vast dat bijna iedereen in groep 8 de overstap naar de middelbare school spannend vindt. Wijkmanager Ronnie van Gaal: “Daarom startte we vijf jaar geleden met dit maatschappelijke en sportieve evenement voor de scholen in Maaspoort en Empel. Een succes!” Dit jaar doen alle leerlingen van groep 8 uit ‘s-Hertogenbosch Noord mee. Ze worden ingedeeld in groepen die overeenkomen met de middelbare scholen waar ze straks naartoe gaan. De leerlingen maken hierdoor kennis met elkaar en met het jeugd- en jongerenwerk in jongerencentrum Noord. 

Zelfvertrouwen stimuleren 

Brug naar de Brugklas is één van de initiatieven van ons programma Gelijke Kansen ’s-Hertogenbosch. De overgang van primair naar voortgezet onderwijs wordt met de Brug naar de Brugklas laagdrempeliger. Doordat de leerlingen hun eerste contacten alvast leggen en zo meer zelfvertrouwen krijgen om te starten op hun nieuwe school. 

Contact opnemen 

Heb je vragen, een idee voor een project of een voorstel voor samenwerking? Leuk! Neem een kijkje op onze Facebookpagina of neem contact op met Ronnie van Gaal, wijkmanager Noord:
 

 

Ronnie van Gaal

Wijkmanager Noord

r.vangaal@s-hertogenbosch.nl

 +31 6 551 904 62 

 

 

 

Cookie-instellingen